Copy Handler Community Forum

CH Support => General support => Topic started by: Donk on October 12, 2016, 05:30:43 am

Title: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Donk on October 12, 2016, 05:30:43 am
How can one make FreeCommander - http://freecommander.com/en/summary - work with CopyHandler?

So for instance when I drag and drop files in FreeCommander to copy / move them and when I delete them how can I make CopyHanlder to do it?
Title: Re: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Donk on October 13, 2016, 08:16:50 am
Quote
How can one make FreeCommander - http://freecommander.com/en/summary - work with CopyHandler?
Respectively, make CH work with every program?
Title: Re: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Ixen on October 18, 2016, 04:25:56 pm
Can you confirm the system you're using (64 or 32 bit)? Also, which version of FreeCommander - the free 32-bit one or the donor-only 64-bit?
Title: Re: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Donk on November 21, 2016, 08:20:24 am
I use Windows 10 Home, 64bit and the free 32 bit FreeCommander.

Title: Re: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Ixen on November 26, 2016, 10:05:41 am
I have played with FreeCommander for some time since you first post and it seems it just forces standard Windows copy when pressing F5.
There is the possibility of dragging and dropping the files between panes to be able to use CH.

As for overriding F5 button - free commander allows using command line program to make the copy. At this point however CH uses xml-based task scheduling which does not integrate easily into that workflow.
I have to think about easier command line interface for that purpose (I have updated the command-line related task: https://dev.copyhandler.com/browse/CH-4).
Title: Re: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Donk on November 26, 2016, 10:23:03 am
Many thanks.

Here are some settings for it:
(http://i.imgur.com/epO5AD5.png)

Quote
There is the possibility of dragging and dropping the files between panes to be able to use CH.

That would be great, how could I do it?

Quote
As for overriding F5 button - free commander allows using command line program to make the copy. At this point however CH uses xml-based task scheduling which does not integrate easily into that workflow.
I assume, that's done by those settings on the screenshot.

Quote
I have to think about easier command line interface for that purpose (I have updated the command-line related task: https://dev.copyhandler.com/browse/CH-4).
Very nice, thank you very much
Title: Re: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Ixen on November 26, 2016, 10:33:47 am
Dragging and dropping just works (select files, drag using right mouse key and drop where you need). Make sure you have the newest version of CH (1.44) as there were some fixes there that improved that aspect of integrations.
Title: Re: How can one make FreeCommander work with CopyHandler?
Post by: Donk on November 26, 2016, 10:41:48 am
Ah, that's great, the option is new, so I missed it.

Unfortunately I cannot use CH anymore because of its high CPU usage.

Many thanks!